About

laura-bretanLaura Bretan nam deel aan het elfde seizoen van America’s Got Talent. Zij eindigde binnen de top 5 in 2016.

Laura Bretan komt uit Chicago, Illinois (geb. 7 april 2002). Aangemoedigd door haar moeder begon Laura met zingen in de kerk toen ze nog maar 4 jaar oud was. Toen ze zeven jaar oud was en aan het luisteren was naar Disney’s “Sleeping Beauty,” ontdekte ze ook andere kanten van haar zangkunsten, toch ging ze door met voornamelijk het zingen van christelijke muziek.

In 2014, begon ze met het luisteren naar andere genres en ontdekte het zingen van arias. Ze ontwikkelde een voorkeur voor klassieke muziek en begon als een opera zangeres.  Ze gelooft dat zij mensen in het hart kan raken met haar stemgeluid en hoopt een inspiratie te zijn voor anderen, met name haar leeftijdsgenoten, om ook interesse te krijgen voor de operamuziek net zoveel als zij er van houdt maar tegelijkertijd ook realiseert dat het niet de makkelijkste muziek is.

Geboren Amerikaanse is Laura ook Roemeense, het land waar haar ouders vandaan komen. Zij ging naar Roemenië voor de begrafenis van haar grootvader en deed daar mee aan Romania’s Got Talent wat een wens van haar opa was. Laura won de competitie. Toen ze ene groot geldbedrag won heeft ze een groot deel daarvan geschonken voor hulp aan weeskinderen en daklozen.

Het was ook altijd al een droom van Laura om mee te doen aan America’s Got Talent.

Laura Bretan’s auditie in aflevering 111 bestond uit het zingen van “Nessun dorma” uit de opera Turandot. Haar optreden leverde haar een staande ovatie op van het publiek en de juryleden Simon Cowell, Heidi Klum, Mel B, en Howie Mandel. Enthousiast doorhaar optreden bezorgde Mel B haar de Golden Buzzer waardoor Laura direct doorging naar de kwartfinale.

Laura Bretan’s optreden in de kwartfinale bestond uit het zingen van het nummer  The Prayer van Celine Dion en Andrea Bocelli. Mel B, Heidi Klum en Simon Cowell bezorgden haar opnieuw een staande ovatie. Laura kreeg voldoende stemmen om door te gaan naar de semifinale.

 

In de semifinale zong Laura “Pie Jesu”. Ook nu kreeg zij weer een staande obviate van de jury. Laura eindigde op de 4e, 5e en 6e plaats bij het stemmen van Amerika. In the Dunkin’ Save, kreeg Laura meer stemmen dan Tape Face (een andere kandidaat). Door de stemmen van de jury, met uitzondering van  Howie Mandel die deze keer niet voor haar stemde, ging Laura door naar de finale.

In de finals zong Laura “O mio babbino caro”. Ook hier wederom staande ovaties. Voor de finale in aflevering 1122 zong Laura “Nessun dorma” samen met de Italiaanse Eurovisie deelnemers trio Il Volo.  Helaas kreeg Laura niet voldoende stemmen om door te gaan naar de laatste finale.

Op de pagina media staan alle optredens.

Leave a Reply